Výstava obrazů "Světla měst" Městské muzeum Mariánské Lázně

01.12.2015 18:00

01. 12. 2015 - 10. 01. 2016

Poslední výstava roku 2015 patřila v Galerii Goethe chebskému malíři Jaroslavu Seiblovi. Jeho snivé obrazy z cyklu Světla měst dokonale vystihují atmosféru předvánočního času. Vernisáž výstavy proběhla v úterý 1. 12. v 18:00 hodin.

O malování a výtvarné umění se Jaroslav Seibl zajímal již od raného mládí. Na rozdíl od jiných šel ale obrácenou cestou. Nejprve ho oslovila díla moderního umění, až později se seznámil s mistrovskými díly holandských umělců 17. století, která ho přímo uchvátila.

Jaroslav Seibl se rád toulá známými i neznámými místy, snaží se zachytit atmosféru ulic umytých deštěm, osvětlených zákoutí a bizarních uliček starých měst. Pozoruje hru stínů a polostínů, soumraky a svítání. Velkou inspiraci nachází v rodném městě Chebu, které je plné kouzelných zákoutí a nezvyklých pohledů, jež ho neustále provokují k jejich dalšímu ztvárnění. Vždyť každá roční doba i každý denní i noční čas má jiné, neopakovatelné kouzlo. Říká, že často bývá nespokojený a některé motivy předělává a přetváří, dá se říci, že prakticky neustále.

Obrazy začal Jaroslav Seibl vystavovat právě v Chebu. Postupem času mohli milovníci umění spatřit jeho díla v galeriích v Aši, Plzni nebo Praze, ale i na výstavách v zahraničí. Některé z jeho obrazů našly své místo v soukromých sbírkách v Polsku, Německu, Itálii, Švýcarsku a také ve Vietnamu. K některým obrazům má však tak silnou citovou vazbu, že se s nimi nedokáže rozloučit a jsou zkrátka neprodejné.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode